Vissza a főhadiszállásra

A proxyzás rejtelmei haladóknak

Használjátok a ProxyDb programot! ProxyDb leírás - ProxyDb letöltés

1. Mi az a proxy?

A proxy szerverek fő feladata az Interneten fellelhető tartalmak átmeneti tárolása. Ha egy hálózat proxyn keresztül csatlakozik a hálózatra, akkor a hálózatból érkező kérésekre érkező válaszokat először a proxy szerver kapja meg, és az adatokat el is tárolja, így gyorsítva a következő azonos kérést. Másodsorban – és nekünk most ez a lényegesebb – a proxy címfordítást is végezhet. Ez viszont nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem látszik a gépünk a hálózat felől.

A proxy működhet kétféle üzemmódban:

·  Transzparens üzemmódban, amikor olyan, mintha ott sem lenne. Funkciója csak a letöltés gyorsítása.

·  Anonim üzemmódban, mikor IP címfordítást is végez. Az anonim proxy működésének lényege, hogy a webszerver és a böngésző közti kommunikációba harmadik félként beépül olyan módon, hogy valójában ő tölti le a kiszolgálóról a kliens által kért weblapokat, amiket persze továbbít annak részére. Mivel azonban így a kiszolgáló közvetlenül csakis a proxy szerverrel áll kapcsolatban, a tényleges böngésző identitása (IP címe) a szerver elől rejtve maradhat.

Az IP címünk elrejtéséhez tehát kizárólag az Anonim Proxyk alkalmasak. Mivel a CCC rendszerében van egy korlátozás, miszerint egy IP címről csak korlátozott számú szál indítható, ezért a proxykat használjuk újabb szálak elindítására, mivel az elrejti az IP címünk. Így olyan, mintha a proxy szerverről futna TC program.

2. Miért ne használjam?

A proxy szerverek keresgélése, próbálgatása időigényes feladat, rövidtávon nem kifizetődő. Ha amennyi időt ezzel töltesz, inkább kacsavadászatra fordítanád, akkor sokkal többet segítenél a jobb eredmény elérése érdekében.
Egy proxyt csak egy ember tud használni klikkelésre, ha már többen próbálják, akkor buzy állapotba megy, ezért ha túl sokan proxyznak, akkor egymást ütik ki. Ennek elkerülésére a hupperek által használt proxykat a ProxyDb programmal nyilvántartjuk egy központi szerveren. Ha proxyt használsz a TurboClickerben, akkor mindig futtasd ezt a programot is folyamatosan!

3. Ha mégis belevágok, hol találok megfelelő proxyt?

Az Interneten viszonylag sok oldalon találhatunk megfelelő proxy szervert. Legegyszerűbb módja valamilyen keresőben (pl. google.com) az „Anonymous Proxy”, vagy az „Anonymous Proxy list” kulcsszót beírni.
Vannak olyan oldalak amik összegyűjtenek rengeteg proxyt, ezek közül néhány:
http://szalonna.extra.hu/11.txt
http://www.proxy4free.com/page1.html
http://www.romanfr.com/proxy/
http://www.proxy-list.biz/
http://www.my-proxy.com/list/proxy.php
http://www.samair.ru/proxy/
http://www.proxylists.net/
http://proxy-list.org/en/

http://href.hu/x/50sm

Vagy használj valamilyen proxy kereső programot. Pl. a ProxyCheckert letöltheted innen: http://turboclicker.extra.hu/ProxyChecker-1.0.0.28.exe

4. Mit tegyek, ha megvan a proxy?

A proxy használata előtt ellenőrizd le, hogy nem használja-e már valaki a proxyt klikkelésre. Ezt a ProxyDb programban a teszt gomb segítségével tudod megtenni. Leírás a ProxyDb-ről: http://turboclicker.extra.hu/proxydb/index.htm Ha már foglalt és a maximális szálszám fut belőle (piros), akkor keress másik proxyt. A ProxyDb program folyamatosan fusson, ha proxyt használsz, mert így mások értesülhetnek az általad már elindított proxykról!!!

Annak érdekében, hogy ne felejtsd elindítani a ProxyDb programot a TC beállítások menüjében add meg a ProxyDb elérési útját. A következő TC indításkor automatikusan elindítja neked a ProxyDb-t a saját e2c3-as felhasználói neveddel.

5. Hogyan kell a TC-be beírni a Proxyt?

A proxy használatot az új klikkelés megkezdésekor (új szál indítása előtt) lehet beállítani, csak írd be a Proxy cím mezőbe.

A proxyt minden esetben a következő formátumban kell megadni: IPcím:port (pl. 221.21.21.1:8080).
FIGYELEM: ne legyen benne szóköz!!! Se az elején, végén, kettőspont előtt után, stb. (ez főként bemásolásnál gyakori eset).
Ha esetleg nincs megadva port szám a proxy lelőhelyén (ez a legritkább esetben fordul elő), akkor valószínű, hogy a 80-as (http) portot kell beírni.
A korábban beírt proxykat listából is kiválaszthatod. Illetve a meglévő listát a "Lista szerkesztése" gombbal kezelheted.

6. Mi a további munkamenet?

1. Ellenőrizd le a ProxyDb programmal, hogy nem foglalt a proxy (abban a Teszt gomb).

2. Az Új klikkelés gombbal indíts egy proxys szálat a fentiek szerint.

3. Várj, amíg a proxy elkezd klikkelni, és felírja a pontokat. Ez akár 10-15 percig is eltarthat, várj türelemmel. Ha megjegyzed a proxy származási helyét (pl. China) és a TC-ben felül a Hungary felirat mellett kiírja pluszban, hogy China, akkor az a proxy a tapasztalatok szerint egy idő után be fog indulni. A proxy használatakor az első körben a proxy országának klikkel a szál, csak a második körben vált át Magyarországra (ekkor felül pl. a China eltűnik).

4. Amíg nem klikkel valamelyik a beírtak közül, addig folyathatod a munkát: Keresd a következő proxyt, majd jöhet az 1. pont. Ha már valamelyik klikkel, akkor:

5. Figyeld, hogy mennyi klikket ír fel a szál egy körben (a Feladat oszlopban zárójelben találod a szál összesen felírt klikkjeit):

·  Ha egy körben 999 körülit írt fel, akkor az jó. Esetleg indíthatsz belőle több szálat is, figyeld a ProxyDb programot, hogy pontosan mennyit! Egy proxyhoz csak annyi szálat indíts, amit a ProxyDb megenged, mert lehet, hogy más is használja a proxyt!

·  Ha csak 99-et vagy 0-t írt fel pl. két körben, akkor a proxy nem használható. A Törlés gombbal töröld a szálat, mert a kacsaszervert nagyon terheli (1 kacsa 99 pontonként).

6. Ha a proxy 10-15 percig "Hiba! Újratöltés..." üzenetet írja, akkor törölheted, valószínű nem fog klikkelni.
Ha a "Most nem klikkelhetsz" üzenetet ír, akkor mielőbb töröld!
Ha "Ban..." üzenetet kapsz, akkor szintén töröld a szálat.

7. Ha már megy egy pár jó proxy, akkor irány vissza kacsát vadászni! Mert hiába a sok szál, ha nem lövi senki a kacsákat, akkor nem fognak klikkelni.

7. Proxy listák kezelése

Ha proxy listád van, akkor azt  az alábbiak szerint tudod egyszerűen kezelni:

1. Készíts olyan listát (pl.Notepadbdal), mely csak a proxykat tartalmazza IP:port formában, minden proxy új sorban.

2. Másold vágólapra a listát, majd a ProxyDb progiban másold a Teszt gombra megjelenő mezőbe, majd OK.

3. A kapott listában jelöld ki azokat, amelyikek nem foglaltak (a lista tetején lévők), és másold ki vágólapra, majd egy fájlba tedd be.

4. A TurboClicker-ben a Proxytest gomb alatt találod a proxy ellenőrzés funkciót. Itt válaszd ki a „Lista betöltése” gombbal ki a 3. pontban előállított, válogatott proxy listát. Majd nyomd meg a „Start” gombot.

5. A TC leellenőrzi, hogy melyik proxy használható. Ezek közül amelyik „Tesztelve GOOGLE!” státuszú, és az elérési sebessége nem túl nagy (Ticks (ms) < 2000..5000), arra jobb gombot kattintva elindíthatsz egy új szálat. A CoDeeN proxyk használata azért nem javasolt, mert ezek külön védelemmel vannak ellátva, így általában 2-3 kör után leállnak.

 

Szerk: csa3a (2008.03.15.)