Vissza a főhadiszállásra

A ProxyDb program használata

proxydb.exe
ProxyDb.exe

1. Mire is jó ez a program?

A program a TurboCliker 4-es és 5-ös verziójával együtt használható! Először is olvasd el annak leírását, továbbá a haladóknak részt.

Ez egy segédprogram, mely ellenőrzi a TurboClickerben futó proxyk kihasználtságát. Ha proxykat is bevetünk a győzelem érdekében, előfordulhat, hogy többen akarjuk használni ugyanazt a proxyt, összesen több szálon, mint megengedett. Tehát jó lenne tudni, hogy az általunk használt proxyk futnak-e már valahol, és ha igen hány szálon. Ebből megállapíthassuk mennyi szálat indítsunk (indítsunk-e egyáltalán). Erre való a Proxydb program. A Proxydb eddig úgy tűnik megfelelően teljesíti a feladatát. Tehát nem kell mást tennünk, mint futtatni TC-vel egyidőben, figyelni a kijelzett értékeket, jelzéseket, és azok szerint beállítani a szál számot. Működő proxyk olykor elengedhetetlenek a kellő klikkelési sebesség eléréséhez, azaz a győzelemhez. A közösség érdekében indítsunk mindig Proxydb-t, és vigyázzunk a proxykra! :-)

2. Akkor vágjunk bele!

A program letöltése és indítása után az alábbi ablak fogad.

Először is állítsd be, hogy melyik TurboClicker verziót használod. Add meg E2C3-ba regisztrált felhasználóneved és jelszavad, majd kattints a Belépés gombra. A TC verzió beállítását bármikor meg tudod változtatni.

Ha sikeres volt a bejelentkezés, ellenőrzi nincs-e újabb Proxydb verzió. Ha van, akkor megjelenik az alábbi ablak.

Kattints a Frissítés gombra az automatizált frissítés elindításához, vagy a Később gombra a frissítés elhalasztásához.

3. A program használata

A program az éppen futó TC-ből (akár több azonos verziószámú TC is futhat egyidőben) percenként, vagy a Frissítés gombra kiolvassa a proxykat, majd frissíti az állapotukat az adatbázisból, és táblázatba rendezi az értékeket. A látottak alapján eldöntheted, hogy mit kezdesz a futó proxys szálakkal. Az egyes műveletek során több proxyt is kijelölhetsz a listában a Windowsban megszokott módon (Shift vagy Ctrl + egérkatt).

A szál oszlopban az első érték jelentése: hány szálat futtatsz a proxyból. A második érték a per jel után, hogy hány szálat futtathatsz belőle. Tehát pl.: 2/1 azt jelenti, hogy 2 szál fut belőle, de csak 1-et szabadna futtatnod. Azonos IP című de különböző portszámú proxykat nem különbözteti meg a program. A felsorolásban ugyan külön szerepelnek a TC és a ProxyDb átjárhatósága miatt, hogy egy proxyt egyértelműen beazonosíthassunk, de mivel a ccc oldala sem tesz különbséget csak IP cím alapján a proxyk között, ezért ez a működés célszerű.

Az adott proxy különböző állapotban lehet, melyet ikonok és hozzá tartozó színekkel jelöl a program:
A proxyt egyedül te futtatod, minden rendben.
A proxyt más is futtatja, de még megfelelő az össz szálszám. Azt is láthatod, hogy te és más hány szálat indított: pl. 1+1 foglalt: nálad fut egy szál és másnál is egy.
A proxyt más is futtatja és a maximális szál számot túlléptétek. Törölj nem klikkelő szálat belőle. Erre hangjelzés, valamint villogó tálcaikon is felhívja a figyelmünket. A hangjelzés a 'Beállítások'-nál a ikonra kattintva kapcsolható ki (lásd lejjebb a beállítások részben).
Hibás proxy: nem klikkel, nem adja hozzá a klikkeket. Nézz utánna, hogy mi van vele, ha nem jó, akkor töröld a TC-ből a szálat.
A szálat épp szünetelted a TC-ben.
A proxyt törölted a TC-ből. Ha el akarod tüntetni a listából, akkor jelöld ki és nyomd meg a lista ablak alatt jobb oldalt levő gombot.
Az adatbázisból hibás vagy semmilyen adat nem érkezett, azaz nem sikerült a frissítés.

A pub oszlopban látható a proxy publikusságának értéke. Ha "igen", akkor mindenki láthatja.

A proxy osztályzata (rangja) az R oszlopban látható.

A P% jelentése, hogy a proxy mennyit klikkelt a többi szálhoz viszonyítva. Hosszabb idő (10-15perc) elteltével és állandó szálszám mellett mutat reális értéket.

Oszt. Ha tudod egy proxyról, hogy hogyan viselkedik, akkor osztályozd azt. Segítsd ezzel mások munkáját! Egy proxy betöltésekor ha rendelkezik már osztályzattal és "szabad" állapotú, az értékelését 1 frissítési ciklus idejére (max. 1 perc) láthatod. Utána n/a-ra (nincs értékelés) változik. Ha osztályzol egy proxyt az értékelésed jelentkezik annál a felhasználónál aki a proxyt veled együtt futtatja, illetve "szabad" állapotban az osztályzatod kilépéskor vagy törléskor bekerül a központi adatbázisba. Ha nem adtsz osztályzatot a proxy becsült teljesítménye alapján kap értékelést, amely maximum 4-es (Jó) lehet. Az osztályzatokat az elosztó rendszer is figyelembe veszi, és az alapján osztja ki a lehető legjobb proxyt (lásd Kérés funkció). Az "Oszt." gombra katintva megjelenő ablakban osztályozhatjuk a kijelölt proxykat. Kattintsunk balról az annyiadik csillagra ahány pontot akarunk adni. Jobbra szöveges értékelést láthatunk.

Pub Ha azt akarod, hogy a proxydat más is lássa, illetve el tudja kérni, mikor te nem használod, akkor a proxyt kijelölve nyomd meg a Pub gombot. Ha a proxyt a ProxyDb Kérés funkciójával kaptad, akkor a publikusságot nem tudod változtatni (ezt egy ! jelzi). Ha nem sajnálod a közösségtől a proxydat, és nem szándékozol teljesen kihasználni a kapacitását kérlek mindig tedd publikus állapotba!

Kérés gombbal a ProxyDb központi adatbázisából kérhetsz proxyt. Aktívat: amit más áppen használ, de van szabad szál. Vagy Passzívat: amit éppen senki nem használ. Ezt követően megjelenik a proxy, melyet a Copy gombbal vágólapra másolhatsz! Az így szerzett proxyk mindenképpen publikus állapotúak, ezen nem lehet változtatni. Túl gyakran nem kérhetsz proxyt, hogy mennyi idő múlva kérhetsz újból a 3. kép szemlélteti (pl. "32 sec múlva" azaz 32 másodperc után kérhetsz újból.):

Teszt Mielőtt a TurboClickerben elindítasz egy proxyt, fontos, hogy leteszteld, hogy nem használja-e már valaki azt. Egyszerre akár egy egész proxy listát is megvizsgálhatsz (vágólapról másold be a listát crtl+v-vel, vagy gépeléskor Ctrl+Enter-erl új sort kezdhetsz, de elég 1 szóközt hagynod a proxyk között). Ok gombra eredményképpen a foglaltság szerint rendezett listát kapsz. (A nálad már futó proxyk foglaltnak, adott esetben túlterheltnek lesznek jelezve.) Jelöld ki a nem pirosakat, majd a Copy gombbal másold vágólapra, ezt követően ezzel a listával dolgozz tovább (lásd TC leírás haladóknak rész).

Ugrás Ha egy proxyt kijelölsz a ProxyDb listájában az Ugrás gomb megnyomásával a TC-ben a kijelölt proxy száljára ugrik. Hasznos funció, ha sok proxyt futtatsz. A TC-ben kijelölt szál proxyja automatikusan kijelölődik Proxydb-ben is, ezzel segítve a beazonosítást!

Copy Ezzel a kijelölt proxyt (IP:port formában) a vágólapra másolhatod, és pl. a TC-ben az új klikkelésnél Ctrl+v-vel vagy "egérjobbgomb-beillesztéssel" bemásolhatod a "Proxy cím" mezőbe. TC5 felhasználók proxy másoláskor választhatnak, hogy vágólapra, vagy TC5 kompatibilis munkamenet file-ba legyenek másolva a proxyk.

4. Beállítások


Az egyes beállításokat a beállítás állapota (kikapcsolva/bekapcsolva) előtti ikonokra kattintva változtathatjuk!

Figyelmeztető hangjelzések: ha hiba, vagy más esemény van, akkor hangjelzést ad a program.

Ablak automatikus méretezése: ha pl. bővül a proxy lista, akkor a funkció bekapcsolt állapotában a ProxyDb ablakát megnöveli a megfelelő méretűre.

Utolsó munkamenet visszatöltése: Az utoljára használt proxyk automatikusan visszatöltődnek a Proxydb-be ha a funkció be van kapcsolva. Így a TurboClicker-ből törölt proxykat nem nekünk kell nyilvántartanunk (ha még használni szeretnénk őket) mert a program megjegyzi. A TurboClicker-ből és Proxydb-ből is törölt proxy "elvész", ha nem írtuk fel magunkank.

Felugró üzenetek: A fontosabb eseményekről a tálcaikonnl felurgó üzenetekben értesít a program. Az engedélyesét követően megjelenő Beállítások gomb segítségével megadaható, hogy milyen eseményekre vagy kiváncsi (hibás proxyk, nem klikkelő proxyk, új proxyk, új felhasználók, új üzenet).

Gyorsbillentyűk: Szinte minden funkcióhoz gyorsbillentyűt is rendelhetsz az engedélyezést követően megjelenő Beállítás gombra katinva.

A tálcaikon fölé mozgatva a kurzort egy miniatűr proxydb ablak (Gyorsjelentés) fog megjelenni a legfontosabb információkkal. A beállítások Gyorsjelentés részében engedélyezheted ezt. Beállíthatod, hogy ez az ablak mindig látható legyen a 'Nem tűnik el' opció bejelölésével. Ugyanitt 'Átlátszóvá' is teheted. Az ablakot annak közepébe katintva lehet mozgatni. A ? ikonra jobb gombbal kattintva megjelenő menüben az ablak láthatóságát és átlátszóságát lehet beállítani.

5. Kapcsolat más felhasználókkal

A Felhasználók lapon lehetőségünk van proxykat küldeni és fogadni más proxydb felhasználóktól. Küldéshez jelöljük ki a Proxyk lapon az elküldeni kívánt proxykat, majd a címzettet, és a Küldés gombbal küldhetjük el a proxy listát. Csak a legalább 1 proxyt használók neve jelenik meg a listán, így ha a címzettünket nem találjuk, még mindig tudunk neki proxyt küldeni ha a lista feletti mezőbe írjuk az E2C3-as felhasználónevét. A felhasználó a belépés után jelzést kap az új "üzeneteiről" villogó tálcaikon és popup üzenet formájában. Az új lista ellenőrzése percenként vagy állapot frissítésenként történik.
A nekünk címzett proxy listát szintén a Felhasználók lapon, a Fogadás gombra kattintva tölthetjük le. A gomb felett láthatjuk hány üzenet érkezett, illetve mennyi van még vissza. A lista letöltődése után akítvvá váló Copy gombbal a vágólapra másolhatjuk, vagy a Betöltés gombbal a proxydb-be tölthetjük a proxykat. (Az így betöltött proxyk egy frissítési ciklus idejére "fogadott" állapotúak lesznek, majd ha nem töltöttük be őket TC-be "törölve" jelzőt kapnak.)

A felső sarokban lévő ikonra kattintva megnézheted, hogy kikkel osztozol a proxydon. Nyomd meg a megjelenő Frissítés gombot, és jelölj ki egy proxyt. Azok a felhasználók bejelölődnek, akik a proxydat éppen használják. A küldés/fogadás részbe a ikonra kattintva térhetsz vissza.

6. Egyebek

A tálcán az óra mellett megjelenő Proxydb ikonra jobb egérgombbal kattinva beállíthatod, hogy a ProxyDb ablaka mindig felül legyen-e (Mindig látható). Illetve az Elrejtés/Megjelenítés menüponttal kezelheted az ProxyDb ablakát. Megjeleníteni az ikonra 2-szer kattintva is lehet. Ebben a menüben találod a Kilépést is, ha nem akarod tovább futtatni a programot.

Ha valami hiba van, akkor Proxydb ikonja villogni kezd, és beállítás függően hangjelzést is ad: Ilyenkor mindig nézzük meg, hogy mi történt, és intézkedjünk a hiba elhárítására!

Bármely ablak a képernyő szélénél egy bizonyos távolságon belül (20 px) hozzátapad a szélekhez.

Parancssori műveletek:
proxydb.exe -u nev -p jelszo -nogui -exit -log
-u+ E2C3-as felhasználónév.
-p+ E2C3-as jelszó.
-noguiSikeres bjelentkezés után tálcára rejti az ablakot. Csak az -u és -p kapcsolókkal együtt működik.
-exitSzabályosan bezárja az éppen futó Proxydb-t, mintha manuálisan állítottuk volna le. (Script írásnál, feladat ütemezésnél hasznos lehet. Ez a kapcsoló csak egyedül használható.)

-logHibakeresést segítő log file készítése (proxydb_log.txt filet hozza létre a futás közben)

Készítette: csa3a (2008.03.15.)